lunes, 27 de febrero de 2012

Gimnàstica

La gimnàstica, el meu esport preferit. Practico gimnàstica des de que tenia tres anys. Quan tenia 8 anys vaig començar a fer competicions, compatia amb el consell comarcal. Després vaig estar dos anys federada en la Federació catalana de gimnàstica, però em vaig haver de des-federar ja que a les competicions demanaven fer exercissis amb paral·leles i al nostres gimnàs no n'hi ha. Actualment torno a competir amb el consell comarcal, dissabte passat es va fer la segona competició del curs, va anar bastant bé.
Els exercissis que es realitzen són: Barra d'equilibri, ball al terra i un salt.
La barra fa 1,10 metres d'alçada i a sobre s'hi realitzen els següents exercissis: Gambada, voltereta, vertical, gir, entrada i sortida.
Al terra s'hi realitzen els següents exercissis en un temps de com a mínim 50 segons i màxim un minut i deu segons:
· Rondada, flic-flac, salt, quinta.
· paloma de dues cames
· paloma d'una cama, paloma d'una cama, roda.
· Gambada, doble pas, volada.
· Vertical pont de dues cames, voltereta, vertical voltereta.

Una de les millors gimnastes del món es la Nadia comaneci. És la única gimnasta que ha aconseguit a tots els elements un 10.
Aquí us adjunto un vídeo de la millor gimnasta del món:




domingo, 26 de febrero de 2012

El Nadal

El Nadal, una etapa de l'any on tothom es feliç, es fan regals, a vegades neva i tot, els nens estan molt contents ja que hi ha el tió i els reis.. En fi, tot es felicitat.
Personalment ami el nadal no m'agrada especialment. Hi ha festa, sí, crec que això es de les poques coses que m'agrada, però fa fred, a mi el fred no m'agrada gens. La veritat es que aquest nadal no ha fer un fred especialment horrorós, el fred realment fort va venir desprès de les vacances. Vaig sentir per les notícies que les temperatures no havien sigut tan fredes des de feia 30 anys. Va ser una onada de fred que va provocar morts, va iniciar-se el 27 de gener de 2012 i va portar molta neu i temperatures per sota dels 0 graus centígrads sobre gran part del continent europeu i el nord d’Àfrica. Es va informar de 590 persones mortes a causa d’aquest fred. Particularment les baixes temperatures van afectar als països del l’est d’Europa, i allí les temperatures van arribar fins els -35 ºC. La nevada més intensa es va produir als Balcans i també a Ucraïna la qual va ser un dels països més afectats, 100 persones sense casa hi van morir i amb nevades generalitzades de 30 cm i es va arribar a una temperatura mínima de -30 ºC.

Aquí us adjunto una foto del que es veia des de la finestra de la meva habitació: